Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten die niet weggaan of al jaren keer op keer terugkomen? Dan biedt P-DTR wellicht de oplossing. P-DTR staat voor Proprioceptive Deep Tendon Reflex. Het is een behandelwijze waarin de functionele neurologie centraal staat. Alles wat in het lichaam gebeurt, heeft een reden. Als je je hand brandt, dan trek je deze weg. Als je pijn hebt, dan geef je druk op het pijnlijke deel om de pijn te verzachten. P-DTR gaat uit dat vele klachten veroorzaakt worden door ‘foutieve’ informatie die de hersenen binnenkomt. Ruim 70 procent van de informatie in ons lijf komt vanuit het lijf en gaat naar de hersenen. Op basis van deze informatie wordt er actie ondernomen. Als deze informatie foutief is, zal er verkeerde actie ondernomen worden met eventuele klachten tot gevolg. P-DTR gaat op zoek naar receptoren die foutieve informatie geven en zal deze resetten. Op deze manier kunnen in heel korte tijd spectaculaire resultaten geboekt worden.

Binnen een behandeling moet er verschil merkbaar zijn. Behandelen moet aanslaan. Veelal zie ik ook op het behandel vlak dat mensen met klachten steeds meer van hetzelfde gaan doen. Als iets de eerste keer niet werkt, dan zal het de tweede, derde en tiende keer ook geen verschil maken.

Met behulp van P-DTR is het mogelijk om binnen korte tijd de zwakke schakels binnen het lichaam op te sporten. Denk hierbij aan spier- en zenuwstelsel, meridianen, organen etc. De kracht van de deze methode ligt in de holistische benadering van het lichaam. Vaak is de uiting van een klacht een gevolg van compensatiegedrag van een probleem ergens anders in het lichaam of van een blessure die inmiddels al jaren hersteld is. Dan kunnen we wel lokaal de klacht aanpakken, maar daar lossen we de klacht op termijn niet mee op.

Veel voorkomende klachten zijn goed en snel op te lossen:

nek- en schouderklachten

impingementklachten

lopersknieen

shinsplints

hielspoor

hernia klachten

vage klachten

tenniselleboog

rugklachten

hoofdpijn

whiplash

etc.

Optimaliseren van alle informatiestromen in het lichaam en daarmee ook  het brein, zorgt o.a. dat structuren weer gaan functioneren zoals ze bedoeld zijn. Laat je verbazen hoe soms binnen 1 behandeling een klacht van tien jaar kan verdwijnen. Maakt dat een P-DTR therapeut een wonderdokter? Nee zeker niet! Maar als we erachter komen waarom het brein doet wat het doet, dan is de oplossing snel gevonden!

Als het lijf neurologisch weer klopt, is het soms als nabehandeling zinvol om gebruik te maken van Mylogenics om eventuele verklevingen weg te halen en het revalidatie traject vorm te geven.


 

Bookmark/FavoritesFacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInDelen

Reacties zijn uitgeschakeld.