Personal Hormonal Profiling™

Hormonen reguleren onder andere onze eetlust, fysieke kracht, waar we vet opslaan en hoe we ons voelen. Het is erg belangrijk om hormonaal gezien in balans te zijn.  Een verandering in de hormoonhuishouding kan resulteren in uiterlijke veranderingen en veranderingen in hoe je je voelt. Het starten met de pil is hier een mooi voorbeeld van. Vaak zien we dat wanneer de vrouw begint met de pil, dat de er een toename is van vet op de billen en benen. Bij mannen zorgt stress voor een disbalans in de hormoonhuishouding, wat zich kan uiten in een laag libido.

Onze hormonen zijn verantwoordelijk voor het regelen van onze stofwisseling en die is bepalend voor hoe we eruit zien. Hoe hoger de stofwisseling, hoe meer calorieën we verbranden op een dag.

Hoe beïnvloeden we nu onze hormoonhuishouding? Dat kan onder andere door trainen, voeding, stressreductie en slaap. Andersom heeft onze lichaamssamenstelling ook invloed op onze hormoonhuishouding.

Belangrijk om te weten is dan jouw hormonale profiel zodat training en voeding daarop aangepast kunnen worden. Voor meer informatie neem contact met mij op.

Bookmark/FavoritesFacebookTwitterGoogle+PinterestLinkedInDelen

Reacties zijn uitgeschakeld.